Elverktyg - Massor med bra elverktyg

Spikpistol

Spikpistol

En spikpistol hjälper dig att skjuta in spiken rakt in i trästycket utan risk för att den böjer sig. Dessutom gör spikpistolen det lätt att spika fast lister och foder där det annars kan vara besvärligt att spika med en hammare som t.ex. i hörn. Den största fördelen med en spikpistol är att det räcker med att använde en hand för att slå i en spik och den andra handen kan du använda för att fixera listen, skivan eller fodret.

Det finns tre olika typer av spikpistoler och dessa drivs antingen med pneumatik, gas eller el. Den spikpistol som är att föredra är definitivt en spikpistol som är ett elverktyg och som går på ett uppladddningsbart batteri.

Spikar till spikpistolen

De är vanligast att använda en spikpistol för att driva in dyckert i trälister, träfoder eller i träskivor som sätts fast. Det går inte att använda dyckert för att t.ex. sätta upp gipsskivor i taket eftersom spikhuvudena är så små.

När du köper en spikpistol måste du veta vilken typ av spikar som du vill kunna driva in, både när det gäller storlek på huvudet men även längd. Alla spikpistoler klarar inte alla sorters spikar. Andra viktiga parametrar vid köp av spikpistol är:

Spikar till spikpistolen
  • Typ av magasin kan vara rundbandat eller rakt. Båda magasinen kan ha spik i maskinen ett rundbandat magasin kan ofta förvara fler spikar.
  • Slagdjupsinställning så att dyckerten eller spiken drivs in lagom långt.
  • LED-belysning är nödvändig så att du verkligen ser var spiken kommer skjutas in.
  • Säkerhetsbrytare är mycket viktigt på en spikpistol.
  • Inställning för serie/singelskott är bra att ha.
  • Batterier till spikpistolen är nästan alltid Li-Ion eftersom dessa laddas snabbt, har låg självurladdning. Ett batteri bör vara på lägst 18 Volt till en spikpistol och ha minst 3 Ah.

Bästa spikpistolen

De leverantörer som har de allra bästa slagskruvdragarna och även flera olika spikpistol, borrskruvdragare och skruvdragare är:

Bästa spikpistolen

Test av spikpistol

Test av spikpistol

Det har gjorts många jämförelser och tester av spikpistol i fackpressen och några av de mest intressanta testerna hittar du här. Tänk på att användningen av en spikpistol kan variera ganska mycket så ställ först upp krav på vad du anser viktigt för spikpistolen.

Kom ihåg att nästan alla tillverkare har flera olika modeller på sladdlösa batteridrivna spikpistoler i sitt utbud.

Bra video om spikpistoler

Nedan finns några av de mest informativa och intressanta videorna om spikpistoler.

Cordless Brad Nailers

Cordless Finish Nailer Head


Massor om starka elverktyg

Nedan hittar du många bra länkar om elverktyg och vilka sladdlösa och batteridrivna skruvdragare, borrmaskiner och andra elverktyg som är bäst.

Elverktyg finns oss


Meny - Elverktyg
Till förstasidan på www.elverktyg.se Högst upp på sidan om elverktyg Längst ned på sidan om elverktyg
Makita Skruvdragare Sticksåg Spikpistol